מנדלי מוכר ספרים 5, תל-אביב 03-7500999

אודות

מתחת למלון ברחוב מנדלי צומחת המשיה, התבלין המקומי שעמו מתבל השף יוסי שטרית מטבח שורשי-עכשווי. המשיה היא מסעדה מעוצבת בקפידה, עם אווירה נקייה ובהירה שמפולחת על ידי המגע עם חומרי הגלם הטריים, עם הטקסטורות הגסות והמעקצצות שבמרחב שלנו, עם הרוח של השוק.


הביקור במשיה הוא התענגות על החוויה של החיים המקומיים, על כל "מינרל, מתכת, אדמה, חול ואבן", במילותיה של אדונית התבלינים, שכראוי למוזה של מסעדת שף בלאדית, "יודעת את מוצאם, מה הצבעים שלהם מסמנים ואת הריחות שלהם".


במשיה ישנו דגש על טריות, על שימוש בחומרי הגלם הטובים ביותר ועל הפעלת טכניקות בישול מתקדמות ומתוחכמות. עם התאורה הנעימה, כלי החימר והמתכת המוקפדים והצמחים המטפסים שעוטפים את קירות המסעדה, אתם מצוידים לדרך, לעבר ההרפתקאות הגסטרונומיות שהמשיה צופנת עבורכם.

קבוצת Sucre

מדוכני התוצרת החקלאית שגודשים את נמל תל אביב דרך מרכז העיר השוקק וההומה ועד חנויות סוחרי העתיקות של שוק הפשפשים ביפו, קבוצת Sucré מתווה עבורכם שלוש נקודות ציון של חוויה קולינרית וחיי לילה על גבי מפת תל אביב-יפו - קיטשן מרקט, משיה ואונזה. לכל מקום הטעמים שלו, הקצב שלו, והאווירה הייחודית, אבל מאחורי שלושתם עומד אותו צוות מקצועי שיורד לרזולוציות הכי קטנות כדי ליצור את החוויה המושלמת והאיכותית ביותר, ובהתאם לשם הקבוצה, להשאיר לכם טעם מתוק מכל ביקור. "איפשהו בין הקיטשן מרקט, שהיא בסיס האם שלנו, לבין המשיה, הגאווה שלנו, והאונזה - האחות הקטנה והמופרעת של הקבוצה - נוצרה משפחה, ואנחנו מאוד שמחים לעמוד בראשה", אומרים אסף ליס ואלון פרידמן, שמובילים את קבוצת Sucré יחד עם השף יוסי שטרית, האמון על הפן הקולינרי, ואבי מסרי, שעומד בראש חברת מ.ג.א סחר לייבוא ושיווק כלים למסעדות ובתי מלון.


אסף בן 39, חובב סקי שגלש ישר אל תוך תחום המסעדנות כבר לפני 19 שנה, פתח וניהל את "הרברט סמואל", עמד בראש "טוטו", ואחראי כעת על הקריאייטיב ומעטפת המיתוג של Sucré. "העבודה שלי נוצרת מהפרעת קשב וריכוז", אסף צוחק, "אני קופץ מהפקת אירוע לעיצוב תפריט לבניית קונספט מוזיקלי, וכך נהנה להתעסק בכל ההיבטים היצירתיים של המסעדות".


אלון, בן 33, אחראי על ניהול שלוש המסעדות, ומשלב את הנסיון הרב שרכש בשנים שניהל את "אגאדיר" ו"טוטו" יחד עם הידע שצבר בלימודי מנהל עסקים ובקפיצות הראש שביצע לתוך יזמויות דיגיטליות ופיננסיות כבר מגיל צעיר. "כשאני יוצא לבלות ויושב במסעדות, הדבר שהכי חשוב לי הוא החוויה הנינוחה והזורמת, האנרגיה הכיפית שמתחילה בגישה של המלצר ומגיעה לעיצוב, למוזיקה ולאיכות החוויה שמספקת המסעדה כולה," אלון מספר, "ואת זה אני מנסה להביא למסעדות של Sucré". את אסף הוא הכיר כשניהל את הבר ב"טוטו", ויחד הם נכנסו לשותפות עם שטרית ואבי מסרי, ספק של ה"טוטו" שבשיחה טלפונית אקראית התגלה כחבר ילדות של אסף.


את השיט בנהר המספרים הפתלתל של הקבוצה, במקום שבו שהחוויות, הטעמים, הריחות והאווירה מיתרגמים לזרם נתונים כלכליים מאיימים למראה, מנווט עמרי עמר, שהצטרף לסיפון של סוכרה לאחר שנים של ניסיון בעבודה מול ספקי מזון ומשקאות. חובב מוזיקה מושבע בן 32, עמרי לפעמים קוטע את החישובים בדיוק במקום שבו הנקודה העשרונית מפציעה באופק, ועם העפרון ביד קם לוודא שהאורחים במסעדה נהנים מביקורם, כי "כל סועד וסועדת שמגיעים למסעדה," הוא אומר, "מהווים מבחינתי אפשרות לנתינה והפצה של קארמה חיובית – וזה הדבר האהוב עליי ביותר בעבודה בתחום".


יחד, הם מהווים את הקבוצה הצעירה ביותר בתחום ה-Fine Dining, ועומדים עם הפנים קדימה ליצור ולהתפתח עוד ועוד. הם נזכרים בערגה בעיקר באירוח של שפים ידועים ומוכשרים כמו סטפן פרואה דה ווה, ויקי ג'ונס וארז קומרובסקי, ששיתפו פעולה עם השף יוסי שטרית והעיפו את המטבח של הקיטשן מרקט לשחקים חדשים, וגם בבניית המשיה, תהליך יצירה וחשיבה ארוך ומפרה שהם ממשילים ללידה. "אבל הזכרונות הכי טובים שלנו", אומר אסף, "הם הפידבקים שאנחנו מקבלים מלקוחות, שחוזרים שוב ושוב לחוויה הטוטלית שאנחנו מספקים ויוצאים עם חיוך ענק על הפנים".

שף יוסי שטרית

שף יוסי שטרית חי, נושם וחולם חלומות קולינריים כבר למעלה מעשרים שנה, כולל ניצוח על המטבח של מסעדת Violet הזכורה לטוב ממושב אודים, שהייתה בבעלותו. המעוף והיצירתיות של שטרית חוברים לניסיון העשיר שלו ומתגשמים בהקפדה על פרטי הפרטים של כל מנה ומנה. כל אלה מאפשרים לשטרית לבנות ב  Mashya  וב kitchen market תפריטים חדשניים וייחודיים, שממקמים אותו בעמדה בולטת במרחב הקולינרי העכשווי, הן מבחינת הטעמים שהוא פורס והן מבחינת הקומפוזיציות המרתקות של צילחותי המנות.

שתף/י עמוד  

הזמנת שולחן

 

בוקר: ראשון - חמישי 07:00 - 11:00 ; שישי 11:00 - 14:30
צהריים: ראשון - חמישי 15:30 - 12:30 ;  שבת - 15:30 - 12:00
ערב: ראשון - שבת 23:30 - 18:00

לתשומת לבך, ההזמנה מותנית באישור המסעדה, המסעדה תיצור עימך קשר טלפוני.

*
*
*
*
*
:
*

תודה רבה,
שימו לב כי ההזמנה מותנית באישור המסעדה,
הצוות שלנו יצרו איתכם קשר בהקדם.

הצטרפ/י למועדוןהצטרפ/י למועדון

כרטיס מתנה

 

הזמנת פגישה

 
*
*
*

הצטרף למועדון הלקוחות

 
*
*
*

תודה רבה.

נשלח.נשלח.