מנדלי מוכר ספרים 5, תל-אביב 03-7500999

עלה עלה

בארבע לפנות בוקר, כשהטל מותיר את אגליו על עלי הבזיליקום והמנטה, כשפרחי הקישוא עוד קרירים, גדעון בילינסקי ויובל הלמן יוצאים עם הצוות של "עלה עלה" לקטוף את תנובת היום, שתגיע בבוקר, טרייה ובאיכות הגבוהה ביותר, למטבחיהן של מיטב מסעדות השף בישראל – וגם למשייה ולקיטשן מרקט. "אנחנו סוג של לונה פארק לשפים בתל אביב", אומר גדעון, דור שני למשק החקלאי במושב הדר עם שבעמק חפר. אביו עוזי, מהנדס חקלאי, הוא שבנה את המשק, והיה הראשון בישראל שהצליח לגדל חסה 365 ימים בשנה – והרי בטבע תמצאו חסה רק בחורף. מאז, "עלה עלה" משלבת חדשנות טכנולוגית (גם בנו גדעון נכנס לעבודה במשק לאחר קריירת היי-טק), וממשיכה להפתיע את הסצנה הקולינרית בישראל עם הזנים החדשים שהיא מפתחת ואיכות המוצרים שהיא מספקת – דלעת יפנית ובמיה תאילנדית, הלימון המרהיב שנקרא "אצבעות בודהה", פרי הפלנטיין או מיני פלפלים מכל רחבי אמריקה הלטינית, כל אלה לצד ירקות קונבנציונליים יותר. "את יובל, שהיה יועץ ארגוני, הכרתי במילואים, ומיד התחלנו לתכנן איך לקחת את היכולות שלנו וליצור חקלאות חכמה, מתקדמת, ועם היבול הכי טרי, טעים, ונועז שאפשר", הוא מספר. מקירבתה לחווה של ויולט, מסעדתו הקודמת של השף יוסי שטרית, שעומד כיום בראש מטבחי משייה וקיטשן מרקט, נרקם בין יוסי ושני החקלאים-יזמים שיתוף פעולה הדוק במיוחד. "הסקרנות, והעובדה שאנחנו מתייחסים לעבודות שלנו, כל אחד בתחומו, כאמנות לכל דבר – דבר שצריך לחקור אותו, לשחק איתו, לשאול אותו כל הזמן שאלות – גורמים לחיבור החזק בינינו לבין יוסי. הוא מאתגר אותנו בבקשות שלו, ואנחנו, מהצד שני, שמחים לראות איך הגידולים שאנחנו עובדים עליהם מקבלים פרשנויות כל כך לא טריוויאליות אצלו", אומר גדעון.

"אני מבקש את הירקות והצמחים הכי משוגעים," יוסי מספר בחיוך, "ירקות שלפעמים אני תוהה אם הם באמת קיימים במציאות או רק בדמיון שלי, אבל גדעון ויובל לוקחים את זה כאתגר ואחרי זמן מה אני יודע שאגיע למסעדה ושהם יחכו לי בקרטון. למשל, במסעדה בחו"ל נתקלתי בחמציץ בר סגול שראיתי במסעדה בחו"ל, שהשף שהשתמש בו שם צחק כששאלתי אם לדעתי אפשר לגדל אותו באקלים הישראלי. להפתעתי, לאחר מספר חודשים של פיתוח, 'עלה עלה' שלחו לי צרור יפהיפה של חמציצי בר כאלה. היום אני משתמש בהם לקישוט קינוחים ופתיחים מסוימים, או למנה אהובה במיוחד של פרוסות טלה עם סלט שומר. או, לדוגמה, פרחי מלפפון: זה אחד הפרחים הכי נדירים בשוק, כי אם קטפת פרח כזה, זה אומר שכבר לא יצמח ממנו מלפפון, שהוא רווחי הרבה יותר למגדלים. גדעון ויובל מגדלים עבורי את הפרחים האלה ועכשיו אנחנו מתנסים בהם במטבח בכל מיני מנות ספיישל משתנות".

השפע של "עלה עלה" יכול להגיע גם אליכם למטבח, עם שירות המשלוחים "עלה הביתה". אם אתם רוצים ליהנות בבית מהפירות והירקות המסתוריים שאכלתם במשייה – או פשוט מעגבניות, מלפפון ופלפל באיכות מעולה לסלט שלכם – אתם מוזמנים להזמין מאתר "עלה הביתה" ולקבל הנחה של 10% עם הצגת הקופון של משייה.

קוד קופון : Mashya

www.alehonline.co.il

 

צולם ע"י : נועם אקויז

www.noamekhaus.com

 

שתף/י עמוד  

הזמנת שולחן

 

בוקר: ראשון - חמישי 07:00 - 11:00 ; שישי 11:00 - 14:30
צהריים: ראשון - חמישי 15:30 - 12:30 ;  שבת - 15:30 - 12:00
ערב: ראשון - שבת 23:30 - 18:00

לתשומת לבך, ההזמנה מותנית באישור המסעדה, המסעדה תיצור עימך קשר טלפוני.

*
*
*
*
*
:
*

תודה רבה,
שימו לב כי ההזמנה מותנית באישור המסעדה,
הצוות שלנו יצרו איתכם קשר בהקדם.

הצטרפ/י למועדוןהצטרפ/י למועדון

כרטיס מתנה

 

הזמנת פגישה

 
*
*
*

הצטרף למועדון הלקוחות

 
*
*
*

תודה רבה.

נשלח.נשלח.